Husbil semester i Norge

Husbil semester i Norge

Husbil camping Norge

Norge är känt för sin storslagna natur med fjordar, berg och midnattssol.  Upptäck Norge i ditt eget tempo. Med husbil har du friheten att välja var du vill tillbringa natten.husbil semester norge

Norge är kanske mest känt för sina fjordar. De mest populära är den långa Sognefjorden och Hardangerfjorden med sina berömda körsbär och äppelträd. Vädret är som bäst från juni till augusti. Under dessa månader är öarna också mest tillgängliga för husbil turister. Att campa i husbil är ett populärt nöje på somrarna i Norge, och det finns mängder med husbil campingplaster.

Nationella Turistväger

Den norska projektet Nasjonal turistvei innebär att ge vissa vägar i Norge en särskild kvalitetsstämpel och marknadsföra dem som sådana. Det finns många sevärda vägar i Norge, men man vill visa vägfarande turister på vissa vägar som särskilt sevärda och garantera viss service som bemannad turistinformation och rastplatser på intressanta ställen. Vägarna ska inte vara så snabba utan resenärerna ska tillåtas ta tid på sig. Flera uppfyller inte alls krav på bredd och snabbhet för vägar med de vägnummer de har, men det kan till och med göra dem mer intressanta som turistväg.

binary-124293-236773

Allemansrätt i Norge som i Sverige. Fricamping tillåten så länge man håller sig på avstånd från bebodda hus. 
Bobilportal.no

Rastplats Norge

VisitNorway.se

Nationella Turistväger

Tips och regler på norska campingplatser

Campingguider

wikipidia.se, visitnorge.no

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.