Hur fungerar det med trängselskatt i Stockholm?

Funderar du på detta med trängselskatt i Stockholm och regler och annat? Du kan läsa mer om detta på https://jiricom.se/regler-trangselskatt-i-stockholm-2022/. Det kan vara lite kniviga regler när det handlar om trängselskatt. Det kan då vara skönt att dels läsa på mer om det, dels kanske skaffa något som kan hjälpa dig med detta. En sak du kan göra det är att skaffa en smart körjournalslösning via Jiricom. Denna kan nämligen se till att göra en automatisk loggning av trängselskatt.

Satsa på bra körjournalslösning för uträkning av trängselskatten i Stockholm

Att själv ha bra koll på alla de betalstationer som man passerar i rusningstrafik är inte lätt. Särskilt stora krav blir detta om du har en förmånsbil. Detta eftersom att trängselskatten ska förmånsbeskattas vid privata resor. Men skaffar du då en körjournalslösning från Jiricom så får du en automatisk sammanställning på alla dina passager. Du får även en automatisk uträkning av trängselskatt uppdelat mellan privata resor och tjänsteresor.

Tänk på att i Stockholm måste du betala trängselskatt

Inom vissa delar av Stockholm är det ett måste att betala för dig eftersom det är trängselskatt i Stockholm. Detta gäller bland annat Essingeleden och Stockholm innerstad. Det är olika tidperioder som det gäller att du ska betala. Det är lite krångligt med alla regler och att själv ha koll på hur många betalstationer som passeras. Du kan då ha nytta av en körjournal som gör det åt dig. Hos Jiricom finns det även en gratis version du kan testa på.  Du får manuellt lägga in din trängselskatt via den, men alla uträkningar sker automatiskt.