Ställplats på Visingsö

Ställplats på Visingsö

Nu invigs ställplats på Visingsö

Campingtrenden är stark just nu och antalet gästnätter på campingplatserna i kommunen har ökat med 28% sedan 2012. Dessutom växer antalet husbilar snabbt och så även efterfrågan på ställplatser centralt och på natursköna platser som Visingsö.

Ställplats på Visingsö. Foto: Jonas Björklund

Ställplats på Visingsö. Visingsö Hamnbolag AB har under vintern 2017-2018 anlagt 50 ställplatser för husbilar och husvagnar i ekskogen på Visingsö. Bolaget har arrenderat området av Statens fastighetsverk (SFV) och Jönköpings kommun är, enligt Visingsö Hamnbolag, mycket positiva till projektet och har meddelat ett positivt bygglov för totalt 150 ställplatser i tre etapper.

– Det är många som frågat efter campingalternativ på Visingsö så det känns jättekul att nu kunna hänvisa husvagn- och husbilsgästerna till en fullservice-anläggning i hamnen, säger Johan Lind, Affärsområdschef Turism, Destination Jönköping. Visingsö Ställplats innebär ett välkommet tillskott av övernattningsalternativ på Visingsö och jag ser framför mig att fler besökare nu tar chansen att stanna kvar över natten och fortsätter njuta av all natur, kultur och historia, fortsätter han.

Ställplatserna ligger i anslutning till hamnområdet med god infrastruktur med bland annat cykeluthyrning, remmalag, busshållplats, lekland för barn, minigolf och resturanger.

– Vi har sedan en tid tillbaka haft ett givande samarbete med Statens fastighetsverk och Jönköpings kommun som resulterat i att Visingsö Hamnbolag AB under 2017 förvärvade före detta ”Värdshuset” på Visingsborg 10, med arrende av mark som ägs av Statens fastighetsverk, säger Jonas Björklund, delägare i Visingsö Hamnbolag AB.

Servicen på anläggningen innefattar bl a toalett och dusch, latrintömning, tvättmaskin, gemensam grillplats samt el på alla platser.

– Det är en unik känsla att kunna bo i den anrika ekskogen och med utsikt över Vätterns vatten, säger en husbilsägare under smygöppningen i påskas.

Den 12 maj klockan 12.00, 2018 invigs ställplatsen officiellt.

Husbil Ställplats Tyskland

Husbil Ställplatser Danmark

Husbil Ställplatser Norge

[sam_pro id=0_16 codes=”true”]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.