Gratis Röda Korset Första hjälpen app

Gratis Röda Korset Första hjälpen app

Husbil appar. Röda Korset Första hjälpen app

Ny. Enkel. Gratis. Livräddande. Svenska Röda Korsets helt nya Första hjälpen-app ger dig direkt all information du behöver i de vanligaste nödsituationerna. Med videoklipp, interaktiva kunskapstester och enkla steg-för-steg-råd är det lättare än någonsin att lära sig grunderna i första hjälpen. Nya versionen av ”Första hjälpen!” innehåller ännu mer information om hur man ska agera vid typiska sommarskador som solblindhet, matförgiftning och sjösjuka.

Gratis Röda Korset Första hjälpen app

Gratis Röda Korset Första hjälpen app

Första hjälpen i mobilen

Applikationen förklarar med ljud och bild hur man ska agera vid nödsituationer och går att ladda ner gratis antingen via iTunes eller Android Market

Ladda ner vår Första hjälpen-app, så kan du lätt lära dig grunderna i första hjälpen. Appen är är enkel, gratis och kan rädda liv.

Klicka här för att ladda ner appen till Iphone.

Klicka här för att ladda ner appen till Android.

Lär dig enkla första hjälpen-färdigheter som gör dig bättre förberedd på att hjälpa någon som är sjuk eller skadad. Lär dig mer här.

Rädda liv med vår nya app

Ladda ner Första Hjälpen till din smartphone eller i-pad. Det är en app med tydliga instruktioner hur du bäst ger Första Hjälpen för olika typer av skador, till vuxna och barn i olika åldrar. Uppdatera dina kunskaper, innan det händer! Kanske är det du som kan bli någons räddande ängel!

Sprid gärna Första Hjälpen-appen vidare till vänner och bekanta. Ju fler vi är som kan rädda liv, desto bättre.

Tack för din hjälp!

Ladda ner appen här

 

Vid ett hjärstopp så upphör syresättningen i kroppen och man avlider inom några minuter utan hjälp. HLR syftar till att se till att de viktigaste vävnaderna i kroppen syresätts så att man med mer avancerad sjukvård eller hjärtstartare kan sätta igång hjärtat igen.

För att kunna rädda liv måste någon i omgivningen hålla igång cirkulationen genom hjärt-lungräddning (HLR). hjärt-lungräddning (HLR) består av två moment. Dels bröstkompressioner som ges med händerna och som kan hjälpa det syresatta blodet att cirkulera i kroppen och dels mun mot mun-metoden där man blåser in luft i den medvetslöses lungor. hjärt-lungräddning (HLR) återstartar inte hjärtat, men ser till att blodet syresätts och cirkulationen upprätthålls i kroppen i väntan på en hjärtstartare.

Börja med att kontrollera medvetande och andning hos personen.

Om personen inte reagerar på tilltal, se till att luftvägarna är fria och böj huvudet bakåt med en hand på pannan och två fingrar under hakan.
Kontrollera andningen genom att känna och lyssna efter andningsljud samtidigt som du ser efter om bröstkorgen rör sig. Detta får ta maximalt 10 sekunder. Kan du inte uppfatta att personen andas på den tiden så fortsätter du med HLR.
Om personen andas, placera honom/henne i stabilt sidoläge. Larma 112.
Om personen inte andas larma och påbörja HLR.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.