Frankrike runt 2016 – Tour de France 2016

Hyra Husbil til Frankrike runt 2016

Tour de France 2016 – Hyra Husbil Frankrike

Hyr husbil i Frankrike och upplev cykeltävling Tour de France 2016

Att uppleva Tour de France, världens största cykeltävling, är ett äventyr som gör sig bäst med husbil. Börja planera redan nu för att få en bra plats.
Tour de France, på svenska ibland även Frankrike runt, är en årlig cykeltävling som körs i Frankrike. Tour de France är tillsammans med Giro d’Italia och Spanien runt de tre största etapploppen inom cykelsporten i världen (Grand Tour). Tour de France har körts sedan 1903 med undantag för de två världskrigen. Tour de France följer oftast Frankrikes yttergränser och i vissa upplagor kör tävlingen även in i grannländerna.Tour-de-France-2016-in-the-Manche-and-more-precisely-at-the-Mont-Saint-Michel
Tour de France 2016 blir den 103:a upplagan av cykeltävlingen Tour de France. Tävlingen startar den 2 juli i Utrecht, och avslutas den 24 juli i Paris. 

Sök Husbilar Tour De France 2016 här! Snabbt, smidigt & enkelt.

Vår unika sökfunktion hjälper dig hitta billigast hyr husbil. Jämför nationella och internationella husbiluthyrnings leverantörer och hitta det billigaste priset. Du kan hämta och lämna husbilen på olika platser. Bilder, priser, villkor och bokning finner ni genom vår unika sökfunktion. Hyr husbil i Frankrike och upplev friheten att själva ta er till olika skiftande miljöer under en och samma semester. Vakna upp där du vill och njut av frukost i naturen. Precis som Sverige har Frankrike högertrafik. Här kör husbilarna utan halvljus på dagen.

2016 Tour de France startar i vackra Mont Saint – Michel i Normandie , Frankrike på lördag 2 juli. För cyklisterna är det den största tävlingen som går att vinna. Men Tour de France är också ett av Frankrikes största skyltfönster när det gäller att torgföra landet som turistnation. Att besöka en ort som är värd för tävlingen är som att kliva rakt in i en festival. Men för den som verkligen vill förstå varför touren är en publikmagnet är det bergsetapperna som är mest intressanta.
Bergsetapper Frankrike runt 2016:
Det mest givande är att se en bergsetapp. Men man ska vara inställd på att det är fricamping som gäller. Det är inte alltid det finns logi, ström, vatten och toaletter. Det blir en speciell helhet, den franska naturen, bergen och tävlingen. Men man ska nog vara lite äventyrslysten. Det gäller att planera och vara ute i god tid.De etapper som röner störst uppmärksamhet, både publikmässigt och tävlingsmässigt, är utan tvekan bergsetapperna i Alperna och Pyrenéerna. Bergsetapperna är de etapper som avgör tävlingen. Det går inte att vinna Tour de France utan att köra bra i bergen. Under dessa etapper kan cyklisterna distansera sina motståndare, men även själva bli distanserade.

The stages

STAGE TYPE DATE START AND FINISH DISTANCE DETAILS
1 Flat Saturday, July 2nd Mont-Saint-michel / Utah Beach Sainte-Marie-du-Mont 188 km
2 Flat Sunday, July 3rd Saint-Lô / Cherbourg-Octeville 182 km
3 Flat Monday, July 4th Granville / Angers 222 km
4 Flat Tuesday, July 5th Saumur / Limoges 232 km
5 Mountain Wednesday, July 6th Limoges / Le Lioran 216 km
6 Flat Thursday, July 7th Arpajon-sur-Cère / Montauban 187 km
7 Mountain Friday, July 8th L’Isle-Jourdain / Lac de Payolle 162 km
8 Mountain Saturday, July 9th Pau / Bagnères-de-Luchon 183 km
9 Mountain Sunday, July 10th Vielha Val d’Aran / Andorre Arcalis 184 km
Rest day Monday, July 11th Andorre
10 Hilly Tuesday, July 12th Escaldes-Engordany / Revel 198 km
11 Flat Wednesday, July 13th Carcassonne / Montpellier 164 km
12 Mountain Thursday, July 14th Montpellier / Mont Ventoux 185 km
13 Individual time trial Friday, July 15th Bourg-Saint-Andéol / La Caverne du Pont-d’Arc 37 km
14 Flat Saturday, July 16th Montélimar / Villars-les-Dombes Parc des Oiseaux 208 km
15 Mountain Sunday, July 17th Bourg-en-Bresse / Culoz 159 km
16 Flat Monday, July 18th Moirans-en-Montagne / Berne 206 km
Rest day Tuesday, July 19th Berne
17 Mountain Wednesday, July 20th Berne / Finhaut-Emosson 184 km
18 Individual time trial Thursday, July 21st Sallanches / Megève 17 km
19 Mountain Friday, July 22nd Albertville / Saint-Gervais Mont Blanc 146 km
20 Mountain Saturday, July 23rd Megève / Morzine 146 km
21 Flat Sunday, July 24th Chantilly / Paris Champs-Élysées 113 km

Slutetappen
Sedan 1975 avslutas Tour de France alltid på Champs-Élysées i Paris och denna sista etapp är alltid extra prestigefylld att vinna. De första kilometrarna går inte inne i Paris utan i utkanten och när loppet är här brukar cyklisterna ta det lugnt, passa på att gratulera varandra till ett bra genomfört lopp och även spexa en del med tv-tittarna. När sedan klungan kommer in på Champs-Élysées ökar tempot och lagen gör allt för att hela tiden ge sina bästa spurtare ett bra uppdrag inför målgången. Detta gör att det är väldigt sällan som en utbrytargrupp lyckas bryta sig loss från klungan och hålla undan ända in i mål, utan det brukar nästan alltid avslutas med en stor klungspurt. Att vinna etappen till Champs-Élysées anses vara oerhört prestigefyllt, speciellt för spurtspecialisterna i tävlingen.
map_route-tour-de-france-2016

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.