Camping är hetare än någonsin

Elmia Husvagn Husbil: Camping är hetare än någonsin

Intresset för camping är hetare än någonsin. Det märktes på Elmia Husvagn Husbil, som återigen lockade både nya och gamla besökare till Jönköping.

Elmia Husvagn Husbil: Camping är hetare än någonsin

Elmia Husvagn Husbil: Camping är hetare än någonsin

Nordens största branschmässa för det mobila livet håller ställningarna som den populäraste mötesplatsen – en festival och köpfest för campare.

– Vi har en husbil idag och räknar med att byta den inom ett år kanske. Allting finns här. Istället för att åka runt till olika handlare så finns allting här. Vi kan jämföra priser och jämföra allt. Perfekt!, säger Petter Andersson från Kristianstad.

– Det är gemensamheten som är det stora. Här träffar vi folk som vi bara träffar en gång om året. Sedan gillar vi möjligheten att få gå runt och drömma om utbudet inne på mässan. Allt finns ju här! säger Petri Tarakkamäki och Tina Mörk från Karlskoga.

Svensk camping har 15 miljoner gästnätter om året, enligt statistik från branschorganisationen SCR Svensk Camping. Faktum är att varannan övernattning som görs utanför hemmet under sommarmånaderna juni, juli och augusti sker på en camping.

På mässan märktes två ytterlighetstrender: större och lyxigare eller mindre och smidigare. En annan tydlig trend är att husbilarna stadigt rycker fram, med höga krav och förväntningar på komfort och modern teknik.

Digitala och sociala

Även användarnas egen digitalisering påverkar köpsuget efter mobila fordon.

– Vi lever mer digitaliserat idag, är mer både digitala och sociala. Har du ett specialintresse som du följer på nätet och det är en aktivitet någonstans i landet vill du kunna dra direkt och träffas ”in real life”. Som modern campare är det lätt att ta sig till träffpunkter. Och när det gäller husbilar handlar det också om nya grupper som kommit till, och även dessa har nu hittat till mässan, säger Jörgen Nyström, mässansvarig för Elmia Husvagn Husbil.

Campingområdet på Elmia Husvagn Husbil var fullbokat flera veckor innan mässan. Nytt för i år var ett utökat kvällsutbud av aktiviteteter med bland annat äventyrsbad och biokvällar.

Camparnas egen festival, Elmia Husvagn Husbil, är tillbaka 8-11 september 2016.

Elmia Husvagn Husbil 2015 samlade 35 537 besökare.

Annons:

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.