Nya husbilen har underlättat tävlandet

Nya husbilen har underlättat tävlandet

Per-Olof och Katrin har ett aktivt fritidsliv med både tävlingar och nöjesresor. Sedan de köpte husbil för två år sedan har de känt att de kunnat vara ute och njuta av det livet på ett helt annat sätt.

Nya husbilen har underlättat tävlandet

Nya husbilen har underlättat tävlandet

Vi springer på Katrin Janeröd och Per-Olof Fix från Falun i Hall B där de tittar på husbilar i Adrias monter. Förra året köpte de en ny här på mässan så nu är det mest av nyfikenhet de tittar runt. De har bara haft husbil i sammanlagt två år så de känner sig fortfarande nya i det livet men det är ingen tvekan om att de uppskattar sitt mobila boende.

– Det har varit klockrent! Jag åker runt på en hel del tävlingar och på det här sättet har jag med mig boendet och kan använda förvaringsutrymmet till att få med mig mina cyklar. Dem är man ju lite rädd om, säger Per-Olof.

Både tävling och friluftsliv Han tävlar regelbundet i Triathlon och har genomfört 4 Ironman, 23 Vätterrundor och cirka 7 Klassiker. På den sista siffran är han lite osäker, det har blivit så många nu men han har inga planer på att sluta. Han och Katrin träffades för ungefär 4 år sedan och har hittat ett gemensamt intresse i friluftslivet. Allt är ju inte tävlingar.

– Som förra helgen. Då hade vi det jättefint när vi var uppe i Sälen och cyklade på fjället. Med husbilen blir det så lätt och smidigt, säger Katrin.

Lyxen med husbil Även om Per-Olof är mer seriös i sitt tävlande har de ändå gemensamma tävlingar de uppskattar. Då är det ofta mer publika tillställningar som lockar många deltagare, exempelvis Lidingöloppet och Göteborgsvarvet.

– Då känns husbilen så lyxig. Vi kan köra hela vägen fram och sedan ha vår egen plats för ombyte, toalett, dusch och boende. Vi behöver aldrig tänka på hotell, säger Katrin.

– Eller som tidigare i år när jag blev sjuk inför Vansbrosimmet. Planen var hela tiden att åka dit men när jag inte kunde tävla så kände vi att det var roligare att åka och kolla på VM i triathlon i Motala. Den flexibiliteten är svår att få på annat sätt, fyller Per-Olof i.

Det är även en mentalitet som kan fungera bra för en mässa i Jönköping. Eftersom de har en ny husbil var egentligen inte tanken att komma hit men så blev de ändå sugna, tog bilen ner på fredagen och hittade en restplats på mässcampingen. Det om något är en bra beskrivning på det mobila livet.

Annons:

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.