Resortkänsla på semestern

Camparen vill gärna ha resortkänsla på semestern

En campare är inte längre enbart den som kan leva lite enklare för att få komma ut och vara nära naturen.

Idag efterfrågas både aktiviter och faciliteter och fler kan tänka sig att tillbringa några semesterveckor på en camping.

Resortkänsla på semestern

Resortkänsla på semestern

– Under de två senaste åren har antalet gästnätter ökat med 1 miljon i Sverige. Så visst påverkar ökade krav utvecklingen av våra campingar, berättar Eva Svärd marknadsansvarig på SCR Svenska Camping.

Ett steg i utvecklingen är till exempel att det idag finns fler kedjor än vad det gjorde för ett antal år sedan. Campingar har gått ihop och jobbar mycket mer med koncept och igenkänning.

Två tydliga inriktningar av camparen i SverigeVad gäller själva camparen så finns två tydliga inriktningar i Sverige som SCR kan identifiera. Den ena inriktningen är barnfamiljen. De söker sig gärna till en camping där utbudet av aktiviterer är stort och faciliteterna goda, så att du egentligen inte behöver röra dig utanför campingen.

– Campingar tenderar mer och mer till att bli som en resort där du har tillgång till restauranger, goda tvätt- och köksmöjligheter, wifi-uppkoppling samt ett antal aktiviteter för barn, berättar Eva Svärd.

Den andra inriktningen är paret som söker mer lugn och ro men samtidigt vill ha möjlighet att utöva fysiska aktiviteter i närområdet som till exempel vandring, klättring och cykling. De är ofta ägare av en husbil. Husbilen tar mer plats Caravan Club som är ägare av ett antal campingar i Sverige ser att valet av att köpa just husbil framför husvagn blir allt mer vanligt. Det i sin tur ställer krav på campingarna att kunna erbjuda fler platser att ställa sin husbil på. Många asfalterar därför delar av sina campingar. Om det regnat blir underlaget nämligen för mjukt för att ställa en husbil på och då fungerar inte de gräsytor som finns.

– Ökningen av antalet husbilar kan bero på att det blir allt mer vanligt att äldre människor säljer sitt hus och flyttar till lägenhet. Då är köp av en husbil ett ypperligt komplement till boendet, menar Ann Pihl, PR-ansvarig på Sydsvenska sektionen Caravan Club.

Det finns platser för alla – över hela SverigeVare sig du väljer husvagn eller husbil, om du söker lugnet eller aktiviteter så finns det platser för alla att upptäcka över hela Sverige.– Det är det som är tjusningen med campinglivet och det är uppenbart att fler upptäcker det, säger avslutar Eva Svärd.

På Elmia Husvagn Husbil finns både SCR och Caravan Club på plats för att informera, tipsa och ta emot önskemål från kunder.

Annons:

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.