Toatömningsrobot

Thetford premiärvisar toatömningsrobot

Toatömningsrobot. Att tömma toatanken när man är ute på rull är väl ingen favorituppgift precis.

Toatömningsrobot

Toatömningsrobot

Nederländska Thetford har lösningen på det – en toatömningsrobot! Roboten, som både tömmer och tvättar, har premiärvisning för Norden med gratis test för alla campare på Elmia Husvagn Husbil.

– Vi tyckte att det var ett perfekt ställe att ha vår Norden-premiär på. Och intresset är stort, många är intresserade och vill se och prova hur den fungerar, säger Gerrie Kessels, teknisk koordinator på Thetford BV.

Toatömningsroboten gör sitt jobb på raska tre minuter. Det är bara att skruva av locket på tanken, sätta lock och tank i tvättstället, och så ner med luckan och köra igång.

Stora på toaletter

Thetford tillverkar bland annat kylskåp, dörrar och diskbänkar till campingbranschen. Men det är toaletterna som är deras huvudprodukter, och det är också därför de tagit steget vidare med toatömningsroboten, en uppfinning som de filat på i flera år.

– Vi vill ge våra kunder den komforten. Att tömma toatanken är ju inget trevligt jobb alltid, det är smutsigt och luktar. Vi vill att de ska kunna göra det här smidigt och hygieniskt, och har vi den servicen så vill också fler använda våra produkter, säger Gerrie Kessels.

Demonstrationsexemplaret på Elmia Husvagn Husbil är Thetfords tolfte tillverkade maskin. Sedan förra året finns elva maskiner utplacerade på campingplatser runt om i Nederländerna. Thetford äger och servar själva sina maskiner, och av de runt 3 Euro som en tömningstvätt kostar får campingägaren också en liten peng.

– Tanken är att vi nu går vidare och expanderar till andra länder, som till exempel Tyskland, Frankrike och här i Norden, platser där det finns stora campingar eller uppställningsplatser, säger Gerrie Kessels.

Annons:

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.