Hyra Husbil Nice, Frankrike

Husbilsuthyrning Nice Frankrike

Hyra Husbil Nice, Nice Côte d’Azur Airport, Monte Carlo International Heliport och Toulon-Hyères Airport

Husbil Semester Nice, Frankrike

Att hyra ett husbil og campervan i Nice Frankrike är ett utmärkt sätt att ta sig fram på och upptäcka landet i sin egen takt. Flyg lågpris till Nice och hyr en husbil. Stort utbud av husbilar. Rätt pris och kvalitet. Boka din hyra husbil i Nice via oss så kan du njuta för fullt av din semester.Sök och hitta billig hyra husbil i Frankrike. Jämför priser och hitta den mest prisvärda dealen på husbiluthyrning. Boka online i dag och spara. Med över 100.000 nöjda kunder, har vi erfarenheten att garantera dig kvalitet husbil hyra och en semester utan problem.

Sök Husbilar i Nice, Frankrike här! Snabbt, smidigt & enkelt.

[sam id=”10″ codes=”true”]

Nice (på svenska även Nizza ) är en stad belägen i sydöstra Frankrike, i regionen Provence-Alpes-Côte d’Azur vid Medelhavskusten och Franska rivieran. Som centrum för den Franska Rivieran ligger Nice i Frankrikes sydöstra del. Staden grundandes redan 350 f.kr när grekiska sjöfarare slog sig ner i området och just det historiska arvet är man mån om att bevara. Tänk dig 7 km strandpromenad, en egen matkultur och 300 dagar solsken om året så är det lätt att förstå varför Frankrikes femte största stad har blivit en sådan populär turistort. Den gamla statsgränsen till Frankrike låg i floden Var, precis bortom nuvarande flygplatsen och befolkningen var då italiensk (idag officiellt 1,3%, men det talas inte sällan en hel del italienska i butikerna).Bland stadens sevärdheter märks strandpromenaden La Promenade des Anglais, den engelska promenaden är kanske en av stadens stora kännetecken från slottsberget mellan hamnen och blomstermarknaden till flygplatsen. Den är kantad av tidigare kasinon och massor av hotell såsom det kända lyxhotellet Hôtel Negresco som är stadens mest prestigefyllda hotell. Rullskridskor är en lokal favorit längs strandpromenaden då den är slätgjuten betong och otaliga uthyrare finns nära till hands. Under strandpromenaden i sektioner av stranden finns otaliga strandlunchrestauranter. Stranden är småstensstrand.
Språk Nice: Franska och Niceanskan som är en blandning av franska, italienska och provensalska. Men kan du Franska så räkna inte med att kunna Niceanskan. Det skiljer sig så pass mycket att det räknas som ett eget språk men det är långt ifrån alla lokalbor som talar det.

Nice Klimat
Under Juli-September är det som varmast, då blir det över 25 grader varmt och det är då det regnar minst. Augusti är den månaden då det ibland tenderar att blir för hett, annars håller sig vädret till en mer njutbar värme året om. Här är det gott om palmer och pinjeträd på grund av de 300 soldagarna årligen. Kallast är det under perioden December-April. Men temperaturen håller sig ändå över 10 grader Celsius i skuggan och i solen blir det betydligt varmare.

Nizza – Cannes – Monte Carlo Monaco – Saint Tropez – Antibes – Cote d’Azur – Terra Amata – Nikaia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.