Hyra Husbil Split Kroatien

Husbilsuthyrning i Split och Split airport Kroatien

Hyra Husbil Split – Husbil semester Split Kroatien

Ta dig fram enklare i Split Kroatien med en hyr husbil av bästa kvalitet. Kroatien sägs ha ett av Europas vackraste kustlandskap, fantastiska skärgården och kristallklara vattnet. Kroatien er medelhavets absoluta husbil semesterpärlor.

Vår unika sökfunktion hjälper dig hitta billigast hyra husbil i Split och Kroatien. Jämför nationella och internationella husbiluthyrningsleverantörer i Split och hitta det billigaste set.

Sök Husbilar i Split här! Billigt, smidigt och fördelaktigt.

[sam id=”26″ codes=”true”]Hyra Husbil Split: Split är det ekonomiska och administrativa centret i mellersta Dalmatien i Kroatien. Staden har 178 192 invånare (2011) och är sett till folkmängen Kroatiens näst största stad. Split ligger vid Adriatiska havet och är en turistort samt viktig trafikknutpunkt. Split är Kroatiens näst största stad och den mest betydande staden i Dalmatien. Med anor från 200-talet f.Kr. då Illyriska stammar bebodde Split-området känner sig staden ändå evigt ung. Utställningar, konserter, gatumusikanter, teateruppträdanden och olika evenemang i parkerna är det som sätter sin prägel på staden och pulsen bidrar till att hålla staden modern och sprudlande. Det är bland annat därför som resor till Split är så populära! För den som vill på husbil semester är Split en utmärkt startpunkt, men Split i sig erbjuder så mycket så att det är värt att stanna här ett par dagar.

Plitvice Nationalpark
Den mest kända nationalparken i Kroatien och med på UNESCO:s lista över världsarv. 16 sjöar sammankopplade av 92 vattenfall i en natur som är enastående vacker med en varierande fauna och ett mycket rikt fågelliv. Kilometer av träbroar och skogsvägar möjliggör en nära upplevelse av sjöarna, grottorna och vattenfallen för alla besökare. En guidad tur genom parken tar ca 2,5 timmar och inkluderar båt- och vandringstur.Klimat Split
Stadens klimat präglas nästan helt av närheten till Medelhavet. Detta medför att somrarna är mycket varma och torra med en medeltemperatur på 20-25 grader celsius. Den varmaste perioden infaller i regel juli-augusti. När torra och varma sydvindar blåser upp från Nordafrika kan värmeböljor på 35-40 grader uppstå.
Höstar och vårar är korta och regniga till soliga. Årstiderna avbryts oftast med besked när sommaren/vintern anländer.
Vintrarna domineras av milda sydvästvindar vilka medför milt och mycket nederbördsrikt väder med 5-10 grader i medel. Häftiga oväder med stormar och orkaner är inte ovanliga framförallt från december till början av januari. Snöfall är ovanliga men förekommer vintertid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.