Göra själv Semester – Boka resor själv

Boka Resor Själv – Spara pengar

Göra själv Semester – Bokar din resa på nätet

Du kan spara en hel del pengar genom att boka på nätet och ta kontroll över detaljerna, men det gäller att veta vad man gör. Förr bokades flygresor uteslutande via resebyrå, men nu kan man med lätthet boka själv på nätet. Det ger en stor frihet och en del möjlighet till misstag.Göra själv Semester

Göra själv-trenden handlar om en kombination av å ena sidan internet som gör sökandet och bokande möjligt och enkelt och å andra sidan en stark ökning av billiga reguljära direktflyglinjer till en rad populära resmål, att boka sin resa eller flygbiljett på Internet är enkelt, säkert och bekvämt. Med hjälp av Internet sökfunktioner är det smidigt att hitta den resa du vill ha till bra pris. Att boka sin resa på Internet blir billigare än att boka hos en ”vanlig” resebyrå då du gör det mesta av jobbet själv

Hur och vad bokar vi? På egen hand
Vi blir mer och mer individualistiska. Förr reste de flesta på paketresa där flyg, boende och reseledare ingick – och bokade resan på en resebyrå. Idag reser majoriteten på egen och bokar resans komponenter – transporten, transfern, hotellet, hyrbilen, husbil etc – på olika sajter på nätet och reser därefter på egen hand. Att se till att man får överblick och sedan jämföra alternativen noga är en nyckel till att hitta en prisvärd resa på nätet. Jämför olika datum, bolag, tider och alternativ. Det finns mycket att välja bland. Booking.comGöra själv Semester - Bokar din resa på nätet

Boka på nätet
När du väl sätter dig och bokar för första gången, ta gärna hjälp av någon som har erfarenheten att boka resor på nätet och låt henne/honom sitta bredvid och lotsa dig om du skulle hamna fel eller det dyker upp frågor. Boka på trovärdiga sajter där du helst kan få gratis telefonsupport, även om det skulle kosta något mer att boka biljetten där. Undvik att boka på en sajt som inte känns professionell, även om det skulle vara lite billigare. De största bokningssajterna för flygresor från Sverige är just nu flygresor.se eller ticket.se (som även är en traditionell resebyrå). Glöm för all del inte bort att man kan boka direkt på flygbolagens hemsidor, exempelvis sas.se eller norwegian.se.

Lågprisflyg
Om du väljer att flyga lågprisflyg så glöm inte att kolla vilka regler som gäller för din flygbiljett vid inställt flyg, förseningar, anslutningar, ombokning och återbetalning. Oftast är det så att man får vad man betalar för och är man bara införstådd med detta så kan lågprisflyg vara ett billigare alternativ till den traditionella flygbiljetten.

Några tips när du letar efter billiga flygresor:
• Söka hos företagen på nätet och jämför priserna.
• Boka så lång som möjligt i förväg, Var ute i god tid.
• Var flexibel när det gäller resdatum, pröva några olika datum.
• Undvik att resa på fredagar och söndagar.
• Det blir oftast billigare om man stannar borta natten mellan lördag och söndag.
• Charter resor är oftast dyrare under skolloven.Bokar din resa på nätet

Betala smidigt med kort
Det är smidigt att betala resan direkt med kort på nätet. Det ingår ofta en kostnadsfri kompletterande reseförsäkring när du betalar din resa med VISA eller Mastercard. Kolla med din bank vad som gäller för just ditt kort!

Hur länge är vi borta?
Genomsnittsresan är längre än en vecka, men kortare än två. Resan blir längre för varje år som går. En förklaring till att resan blir något längre kan vara att kronan stärkts gentemot dollar, pundet, euron och flera andra valutor, att hotell och restauranger och shopping därmed blivit billigare – och att vi nu känner att vi har råd att vara borta några dagar längre.

Sök och hitta billig hyra husbil i Sverige, Europa, Australien, Nya Zeeland, Kanada och USA. Jämför priser och hitta den mest prisvärda dealen på husbil uthyrning. Boka online i dag och spara. Med över 100.000 nöjda kunder, har vi erfarenheten att garantera dig kvalitet husbil hyra och en semester utan problem.

Sök Hyra husbil i Sverige, Europa, Australien, Nya Zeeland, Kanada och USA. Att hyra husbil har aldrig varit så bekvämt! Sök här!

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.