Förbränningstoalett Husbilar

Förbränningstoalett till Husbil

Husbil: Utrustning och Användning

En förbränningstoalett kan installeras enkelt i husbil och husvagn

Marknadens modernaste förbränningstoalett. Det är en luktfri toalett där det enda som kvarstår av toalettbesöket är lite aska. Perfekt för ditt husbil.
Förbränningstoaletter till husbilar. Cabby har tillsammans med det norska företaget Ecotech utvecklat en helt vattenoberoende toalett som förbränner avfallet med gasol.

Systemet har det fyndiga namnet Cabbyloo.
Husbil och Husvagn fick äran att vara med när systemet presenterades för några av Cabbys återförsäljare i mitten av augusti. Det hela är en vidareutveckling av Ecotechs produkter Cinderella Classic, som är eldrivet, samt Cinderella Gas, som likt Cabbyloo är gasoldrivet.

Av avfallet blir det helt ren aska. Hela toasitsen höjs upp och en pottliknande skål kan tas ut och tömmas. En veckas användande uppges generera ungefär en tekopp med aska. Det nya systemet ger helt nya möjligheter planlösningsmässigt då ingen utvändig lucka för toakassett behövs. Med andra ord kan toaletten placeras var som helst i vagnen. Ca 110 gram gasol förbrukas vid en förbränning och fyra personer i rad kan använda toaletten innan en förbränning behövs. Priset är inte bestämt exakt än, men runt 30000 kronor är en rimlig gissning. Cabby har i detta skede ensamrätt på systemet för bruk i fritidsfordon. Cabbyloo premiärvisas för allmänheten under Elmiamässan i år. I nästa nummer av presenterar vi en mer ingående beskrivning av systemet.

Så fungerar en förbränningstoalett
Avföring/bajs urin toalettpapper o.v.s. förbränns med hjälp av antingen el eller gasol. Kvar blir en liten mängd aska, så lite som ca 1 liter per familj och månad. Alltså lika lite som får plats i ett mjölkpaket. Denna aska går bra att slänga i komposten eller i sopporna och är helt fri från miljögifter och annat skräp. Ett perfekt alternativ till mulltoan. När locket öppnas sätter fläkten igång vilket gör toalettbesöket luktfritt, när du sedan stänger locket sätter förbränningen igång och kommer upp i ca 600°C. Förbränningstoalett til Husbilar Bruksanvisning-Comfort pd


Fördelar med förbränningstoalett mot mulltoan
Fördelarna är väldigt många, du spar tid, du slipper springa ut mitt i natten och frysa häcken av dig. Myggbett på känsliga kroppsdelar är en stor fördel enligt många nöjda kunder. Visst en förbränningstoalett kostar en slant men livskvaliteten höjs rejält vilket även hygienfaktorn gör på köpet. Ur miljösynvinkel så är faktiskt mulltoan fortfarande en vinnare då ingen el eller gas behövs. En förbränningstoalett drar inte överdrivet med el eller gas utan har en Elförbrukning på ca 1,5 kWh / per toalettbesök.

Att installera en förbränningstoa är enkelt. Det som krävs för en korrekt installation av förbränningstoalett är:

1. Ett jordat uttag
2. Avluftningsrör ut genom vägg eller genom taket
3. Luftventil

Förbränningstoalett til Husbilar Bruksanvisning-Comfort pdf.

[sam id=”16″ codes=”true”]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.