Intresset för mindre husbilar ökar

Plåtisar verkar vara hett!

Intresset för mindre husbilar ökar

Stor ökning av intresset för mindre husbilar. Husbilar runt sju och en halv meter kan sägas vara stapelvaran i husbilsbutiken. Som kontrast till dessa finns de inredda skåpbilarna, de så kallade kompaktbilarna. Dessa mindre husbilar är enklare att ta sig fram med och billigare på många sätt.
Inköp så klart, även om priset drar iväg om man vill ha maximal komfort. Förbrukning, rimligtvis förbrukar bilarna mindre bränsle.Det beror dock på hur man kör. En mindre, piggare och smidigare bil kan leda till en ryckigare körstil och då förbrukar man mer bränsle.
Ombyggda transportbilar med husbilsinredning har funnits nästan lika länge som transportbilar över huvud taget. Under årens lopp har bilarna utvecklats från enkla folkabussar med bäddsoffa och gasspis på 60- och 70-talet till avancerade och välutrustade specialbyggen idag. En husbil byggd på transportbilskaross är oftast något mindre rymlig än bilar med separat bodel, men det finns en viktig fördel: karossdelar är lättillgängliga och reparations kompetensen lätt att hitta.Rost kan vara ett problem, däremot är fuktskador inte vanliga då trämaterial är inte lika vanliga.
Moderna vans är utrustade med dusch och toa, upp till 4 sitt- och sovplatser. Arbetsytor i köket, skåp och bagageutrymme är dock begränsad.

KNAUS BoxStar Street 600 Mod 2015

Karossens låga luftmotstånd och moderna dieselmotorer gör bilarna snabba, tysta och snåla. De går fortfarande att använda och parkera i storstäderna. Det finns en uppsjö av varianter med olika sänglösningar. De flesta husbilarna är färdigt byggda från fabriken, men det går fortfarande att köpa utrustningssatser för egen ombyggnad. Det finns även varianter med förhöjd tak samt höjbar tak.

Exempel: Rimor XGo XVan 2, VW Westfalia, Knaus BoxStar

[sam id=”16″ codes=”true”]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.