Färjor i Norge – Färjeguide Norge

Det finns rätt många färjor i Norge

Husbil Semester Norge: Färjeguide

Färjor och fartyg
I området Fjord Norge, där de världsberömda fjordarna finns, tar vägen ofta tvärt slut och färden får fortsätta till sjöss, med båt och färja. Färja är ett vanligt transportmedel i Norge.stavangerfjord mortavika arsvågen

Expressbåtar och bilfärjor  
Mellan Bergen och Stavanger finns en av världens längsta och djupaste tunnlar under vatten, Bömlafjordtunneln, 7,9 km, 262 m under havet. Tunneln plus en hängbro ersatte en färjeförbindelse. Nära Kristiansund (norr om Ålesund) byggdes 1992 flera broar för vägar och en 5 km lång tunnel till staden.
Det fanns 12 färjor längs E39:s nuvarande sträckning innan dess.
Expressbåtarna färdas upp och ner längst kusten, i skyddade vikar och över öppna vatten, till städer och byar och öar, stora som små. Båtarna erbjuder perfekta turer för en kryssningsresa mellan öarna. Eller så väljer du att lägga upp dina båtturer helt själv. Trots att en mängd broar och tunnlar håller på att byggas ut så är det fortfarande färjorna som binder samman Norges fjordar.

Var dock beredd på att det kan förekomma köer under sommarmånaderna. För en tur med någon av de mest populära färjorna – Geiranger, Hellesylt, Gudvangen, Kaupanger, Lauvvik och Lysebotn – bör du ställa dig i kö tidigt.

Verdipass Färjor till 3000Kr. som gir 50% rabat på kjøretøy og 17% på persjoner

För mer information om färjorna i det norska fjordområdet, var god besök:

Annons:

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.