Geiranger och Trollstigen

Geiranger och Trollstigen Norge

Husbil Semester Norge: Geiranger och Trollstigen

Om du vill se det bästa av fjordarna, bergen och havet i västra Norge, är detta husbil resan för dig.Geirangerfjorden 2

Vägen mellan Geiranger via Trollstigen till Atlanten Road, Kristiansund och Molde inkluderar dig UNESCO: s världsarvslista Geirangerfjorden, National turistvägar (Geiranger till Trollstigen och Atlanten Road), National Park (den Aursjøvegen Road) och en konstruktion av det tjugonde århundradet (den Atlantic Road). .

Geirangerfjorden ligger i den sydvästra delen av Møre og Romsdal fylke, i norra delen av Fjord Norge, cirka 100 kilometer från Ålesund.

geiranger_194Attraktioner du inte bör missa
•Kryssning och sightseeing på Geirangerfjorden
•Kajakpaddling på Geirangerfjorden
•De berömda utsiktspunkterna Ørnevegen, Dalsnibba och Flydalsjuvet
•Fjällvandring till fjällsätrarna Skageflå och Knivsflå
•Geiranger Fjordsenter

Aktiviteter och sevärdheter
Fjordkryssning
Upplev fjorden och vattenfall som Brudesløret (Brudslöjan) och De syv søstrene (De sju systrarna) på någon av de många sightseeingturer som finns. Du kan ta färjan mellan Geiranger och Hellesylt (cirka 1 timme) åka den något längre turen med med M/S Geirangerfjord (cirka 1,5 timme) eller följa med på någon av rundturerna Geiranger & Norge i et nøtteskall eller Fjord Experience.

http://www.geiranger.no/

http://www.visitnorway.com

Bergsvägen Trollstigen
Trollstigen slingrar sig uppför de branta bergssidorna, förbi vattenfall, kantad med stenmonument. Vägen är smal och ibland skrämmande men alltid otroligt fascinerande. Trollstigen är en uppvisning i imponerande ingenjörskonst och skickligt arbete, byggd med de enklaste verktyg under det kärva 30-talet. Mer än 70 år har gått sedan invigningen 1936, men vägen fascinerar alltjämt många resenärer.Bergsvägen Trollstigen 1

Gudbrandsjuvet
Halvvägs mellan Trollstigen och Valldal ligger Gudbrandsjuvet, ett imponerande system av grytor som omger en fem meter bred och tjugo meter djup klyfta. Enligt legenden ska en man vid namn Gudbrand ha hoppat över juvet med sin bortrövade brud.

Det finns inhägnade stigar och gångbroar över klyftan varifrån du säkert kan titta ner på härligheten. Från rv 63 mellan Valldal och Trollstigen är det lätt att ta sig till Gudbrandsjuvet.

Ørnevegen
Ørnevegen (Örnvägen) är namnet på den brantaste vägsträckan uppför bergssidan från Geiranger mot Eidsdal på rv. 63. Vägen svänger i 11 hårnålskurvor från Geirangerfjorden upp till den högsta punkten 620 meter över havet.

Vid Ørnesvingen har du panoramautsikt över Geiranger, fjorden, De syv søstrene och fjällsätern Knivsflå.

De berömda utsiktsplatserna Dalsnibba och Flydalsjuvet
Dalsnibba (1 500 meter över havet) och Flydalsjuvet tillhör favoritattraktionerna i området. Upplev stilla, orörd natur och en fullständigt överväldigande utsikt.

Fjällvandra och promenera i det norska fjordlandskapet
Välj mellan korta, lätta promenader eller klättra upp till topparna där du får en makalös utsikt.

Att vandra är ett måste för den som besöker området. Det finns ett brett spektrum av markerade vandringsleder med bra kartor till.

Många som önskar en lätt vandring väljer att promenera längs stranden (2,5 kilometer) till den lilla campingstugbyn Homlong på södra sidan av fjorden. Här finns ett trivsamt kafé där det serveras god, hemlagad mat.

Geiranger Fjordsenter
Ger en fördjupad förståelse av Geirangertraktens historia, dess färgstarka befolkning och sagolika natur. Norsk Fjordsenter ligger cirka en kilometer från Geirangers centrum.
Geirangerfjorden 3

Annons:

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.