Semester Nordkapp, Norge

Husbil Semester Nordkapp

Husbil Semester Norge

När du står på klippan vid Nordkapp (Nordkap) är det bara Svalbard som skiljer dig från Nordpolen.

Nordkapp ligger praktiskt taget så långt norrut man kan komma i norra Europa. När molnen täcker havet med en himmelsk matta av olika färger och midnattssolen står som lägst så är det här en av jordens mest speciella platser. Det känns verkligen som om man befinner sig i världens ände. north_cape_740x334

Resa till Nordkapp
Närmaste by är Honningsvåg. Härifrån kan du köra till Nordkapp. Det kostar numera ingenting att åka igenom tunneln (den tidigare avgiften togs bort i juli 2012).

Observera att vägen är stängd för privatbilar från 1 november till 30 april och du får ta bussen som går dagligen från Honningsvåg. Det är en god idé att köpa biljett en dag i förväg.

Norrsken
Nordkapp ligger i den stora kommunen Finnmark och är en av många platser i Nord-Norge där du har stor chans att få se norrskenet.

Nordkapphallen
I Nordkapp finns ett modernt besökscenter. Förutom det berömda monumentet Barn av jorden finns här ett museum och en restaurang.

Inträdesavgift (2013):
Vuxna: NOK 245
Barn: NOK 85

Den första turisten kom år 1664, och sedan dess har en stadig ström nyfikna resenärer hittat hit. Folk från hela världen reser i dagar och veckor för att uppleva friheten i detta kalla nordliga landskap.

Nordkapp kallas ofta ”den nordligaste punkten på Europas fastland”, fast egentligen är både Knivskjellodden och Kinnarodden något längre norrut. Nordkapp är dock betydligt mer anpassat för turister.

Nordkapp – Europas norra slutstation

Nordkapp ligger långt norr om polcirkeln och erbjuder arktiska äventyr som hundspann på vintern och månader av oändligt solljus på sommaren.

Annons:

Husbilspark / camping i Nordkapp

Läge

Denna husvagnspark i Nordkapp ligger i samma område som Nordkapsmuseet, Honningsvågs hamn och Honningsvågsstadion. Sevärdheter i regionen inkluderar även North Cape och Knivskjelludden.

Faciliteter

Förutom gratis wi-fi har Nordkapp Camping gratis mathandlingsservice, kemtvätt/tvättjänster och tvättmöjligheter. Skipsfjorden Honningsvag Nordkapp 9751 Norway kart nordkap camping

Annons:

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.