KABE Husbilar ‐ nyheter 2015

Många spännande KABE‐nyheter 2015

Världspremiär för KABE Classic Husbil

På husbilssidan är det många som efterfrågat en rejäl och prisvärd motsvarighet till Classic‐husvagnen. Därför  breddar KABE sitt husbilsutbud och inför en Classic‐modell även här – en mycket prisvärd husbil i Travel Masterfamiljen.
Travel Master Classic är en instegmodell, vilket innebär lite färre tillval och en något kortare
utrustningslista. Men det är KABE hela vägen.

Två heta nyheter på husbilssidan – Travel Master Classic 740 LGB och Travel Master Classic 740 T.
‐ Nya Classic TM 740 är en smidig och flexibel husbil. Den är 241 centimeter bred, till skillnad från KABEs övriga  halvintegrerade husbilar som numera har en bredd på 250 centimeter. I samband med att Classic införs plockar vi bort 700‐modellen ur Travel Master‐ programmet, berättar Jonas Svensson, utvecklingschef på KABE.

En annan förändring i KABEs halvintegrerade utbud är att ”gamla” Travel Master 740 förlängs och blir en ny och mångsidig 780‐modell. Samma förändring sker i crossover‐utförandet, med nedsänkbar dubbelsäng. 2015 kompletteras dessutom utbudet med ytterligare en crossover, en fullvuxen x880. Alla modeller i 780 och 880‐serien har den generösa bredden på 250 centimeter bred – något som KABE är helt ensamma om på marknaden.

KABE Husbilar ‐ nyheter 2015:  pressrelease-kabe-2015-web

Intelligenta KABE Smart D
Den nya manöverpanelen, som KABE har utvecklat tillsammans med Dometic, styr och övervakar allt i husbilen. Systemet bygger på samma principer som dagens datorstyrda elsystem i personbilar där systemet kommunicerar med och styr de olika enheterna i fordonet.  Alla funktioner samlade på ett ställe Från manöverpanelen kan man övervaka alla funktioner i fordonet och man slipper ha flera olika paneler att
kontrollera och manövrera. Med användarvänligheten i fokus har panelen designats för att vara enkel att använda  genom en överskådlig touch‐screendisplay med symboler. Därigenom har man all information och styrning samlat på  ett och samma ställe. Från panelen kan man utläsa aktuell statusinformation såsom färskvattennivå, gråvattennivå  och batterikapacitet samt styra AC, värmepanna eller temperatur. Man kan även styra valda tillbehör som till  exempel cityvatten eller värme i framrutan. Systemet har flera larmfunktioner som påminner om när det är dags att göra service eller om någon säkring har lösts ut. Från panelen kan man även styra all belysning i husbilen och aktivera nattbelysningen. Manöverpanelen och elsystemet är baserat på CIB‐tekniken (Caravan Industri Bus) som är den nya standarden inom Husvagns/Husbilsindustrin.[sam id=”16″ codes=”true”]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.