Vägtullar och Avgifter i Europa

Vägtullar och Avgifter i Europa

Motorvägsavgifter, betalvägar, broar,tunnlar andra avgifter

Husbil Semester Europa

Att resa i Europa är EU:s webbplats för dig som som ska ut och resa i de 27 EU-länderna. Oavsett om du ska åka på semester eller på tjänsteresa kan du hitta praktiska råd och tips om det mesta, t.ex. vilka resehandlingar du behöver, hur du får sjukvård och vad det kostar att använda mobilen utomlands.
Om du har tankar på att ta husbilen med dig på semester ut i Europa finns det en hel del saker som kan vara bra att känna till. Reglerna för exempelvis promillegränser, användandet av mobiltelefon i bil och hastighetsgränser varierar från land till land. EU-kommissionen har tagit fram informativa webbsidor som visar vad som gäller i respektive land.

Vägavgifterna betalas på olika sätt. Vissa länder har bemannade betalstationer längs vägen. I andra köper man i förväg en vignette, ett klistermärke som sätts på vindrutan. Ibland registreras fordonet av en kamera. Då måste du inom en viss tid ha satt in avgiften på ett konto, eller ha betalat kontant på särskilda betalställen. I värsta fall får du böter långt i efterhand, eftersom du inte haft rätt att köra i området överhuvudtaget.

Motorvägsavgifter förekommer i många länder. Vanliga vägar kan också vara avgiftsbelagda, liksom tunnlar, vägfärjor och broar. I alltfler städer är biltrafik förbjuden i centrum, utom för fordon med tillstånd. Här och var förekommer miljöavgifter och/eller krav på miljödekaler. Highway tolls in Europe

Vägtullar och Avgifter i Europa 

Info Vägtullar och Avgifter i Europa Nettsted: http://www.tolltickets.com/

Vägtullar och Avgifter i Europa fra AA – European tolls

 

Vägavgifter i Europa

 

Österrike, Schweiz, Tjeckien, Slovakien, Slovenien, Ungern
Motorvägskörning kräver ett klistermärke på vindrutan. Märket kallas Autobahn-Vignette. Köp det på större bensinstationer i gränsområdena, eller vid själva gränsen. Priset växlar beroende på land. Polisen bötfäller skoningslöst vignettlösa fordon. Sitter märket fel eller ligger löst kan böter också utdömas. Eller om gamla märken sitter kvar på vindrutan. Vignetterna finns för kortare eller längre perioder.

Har du en tung husbil (  över 3,5 ton totalvikt)? Då måste du i flera av länderna betala kilometeravgift.

Schweiz, Österrike, Tjeckien,Slovakien, Slovenien, Ungern

[sam id=”16″ codes=”true”]

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.