Truma – Combi CP Plus

Ny serie från Truma – Combi CP Plus

Husbil Utrustning och Användning: Truma – Combi CP Plus

Trumas Combi-värmare kommer nu i en ny utgåva; Truma Combi CP Plus med helt ny central LCD kontrollpanel.

Enklare kontroll
Denna bjuder på betydligt enklare kontroll och har flertalet nya funktioner som ser till att man får ett individuellt anpassat inomhusklimat.
Den nya digitala displayen kan tack vare den centrala manövernappen betjänas på ett enkel och lättförståligt sätt.Truma - Combi CP Plus
Vid utvecklingen av den nya displayen har det fokuserats på läsbara, stora siffror och symboler och på valfri inställning av ljusstyrkan.
Med denna nya värmare från Truma är det numera möjligt att ställa in rumstemperaturen till exakt den temperatur man önskar.
En annan fördel är möjligheten att kalibrera värmarens temperatur och därmed uppnå en än mer exakt inomhustemperatur.
Truma Combi CP plus har också en ny individuellt inställningsbar fläktfunktion. På så vis kan man allt efter behov välja en tystgående, strömsparande eller mer kraftfull värmeeffekt.

Annons:

Perfekt rumstemperatur
Dessutom finns en boost-funktion för uppvärmning av varmvattnet, som möjliggör kortare väntetider och längre njutning i duschen.
Med den nya timern kan alla komfortfunktioner ställas in enkelt och bekvämt och på så sätt kan man t.ex. programmera in en temperatursänkning nattetid eller vattnets boost- funktion till en timme innan man vaknar.
Därmed uppnås den perfekta rumstemperaturen för att sova under natten och massor av varmt vatten till morgonens dusch.


Fördelar, tips och svar
Är det möjligt att ha en värmare från Truma i drift under körningen?
Ja, uppvärmning under körning är fullt möjligt utan problem med värmarna Combi och Trumatic E.
Med värmaren Truma S / Trumatic S är detta dock endast möjligt i kombination med en skorstenshatt, som måste sticka upp i luftströmmen. Truma rekommenderar skorstenshatten T3 respektive skorstenshatten T2. Annars kan flamman brinna bakåt och orsaka skador på värmaren.
Dessutom måste skorstenshatten sticka ut minst 10 cm över takpåbyggnaderna (bagageboxar, skidboxar, takräcken med mera) för att värmaren ska fungera felfritt.

Måste gasolvärmare från Truma underhållas?
Nej. Gasvärmare från Truma är underhållsfria. Vi rekommenderar dock att Ni före den kalla årstiden torkar av damm från värmeväxlaren och fläktens fläkthjulslameller (pensel, dammsugare med mera), om fläkten stöds av värmaren.
Om Er värmare har en automatisk tändare rekommenderar vi att batterierna byts ut vartannat år eller när tändfrekvensen blir långsammare. Använd endast läckagesäkra batterityper. Truma Combi CP Plus

Hur lång tid tar det för vattnet att värmas upp i Combin?
Om endast vattnet värms upp under sommardriften tar det cirka 20 minuter att värma upp det till 60 grader.
Om boendeutrymmet värms upp på vintern och varmvattenberedaren är igång tar det cirka 80 minuter att värma upp vattnet till 60 grader.
Det går att värma upp vatten med endast eldrift (dvs. helt utan gas). Uppvärmningstiden vid eldrift är cirka 45 minuter.

Kan man värma upp endast vatten sommartid, utan att värma upp boendeutrymmet?
Ja, ställ bara omkopplaren på sommardrift och välj 40 eller 60 grader för vattentemperaturen. När den gula lysdioden slocknar på manöverenheten har den önskade vattentemperaturen uppnåtts.
Värmaren värmer bara upp varmvattenberedaren (vid sommardrift endast på 2 kW-steget), utan att ventilationsfläkten är igång.

Annons:

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.