Arto sätter en ny standard för husbil

Arto sätter en ny standard för husbilars invändiga design

Niesmann+Bischoff har, som första husbilstillverkare, fått utmärkelse i prestigefyllda Automotive Brand Contest.

Arto sätter en ny standard för husbilar

Arto sätter en ny standard för husbilar

Paris/Polch, oktober 2014 – När Niesmann+Bischoff vid en exklusiv ceremoni i Paris hyllades för den invändiga designen i Arto, var det första gången som en tillverkare av husbilar kunde beträda scenen.

Förra året fick Niesmann+Bischoff hedersutnämning i Red Dot Award för den mycket tilltalande utvändiga designen. Nu har den innovativa husbilsserien från Niesmann+Bischoff även fått ett ”Special Mention” i Automotive Brand Contest 2014 för den imponerande interiören.

Det var i den franska huvudstaden som Niesmann+Bischoffs vd Hubert Brandl – omgiven av representanter för premiumbilmärken som Audi och BMW – kunde ta emot utmärkelsen.

I den internationella tävlingen, initierad och genomförd av ”German Design Council”, premieras framträdande exempel på produkt- och kommunikationsdesign.

Annons:

Det var säkert många som förvånades över att Niesmann+Bischoff nämndes i samma andetag som de ledande företagen inom personbilsbranschen, men den internationella expertjuryn hyllade produkterna från lyxhusbilsspecialisten i Polch.

– Enbart det faktum att man låter Arto tävla med de stora personbilstillverkarna, trots att man vet att dessa har betydligt fler resurser att presentera sina modeller i en passande miljö, visar att man har tilltro på sin produkt.

Så sade jurymedlemmen professor Andrea Lipp, rektor vid fakulteten för invändig design i transportmedel vid högskolan i Reutlingen.

– Med Arto sätts en ny standard för husbilars invändiga design, tack vare den estetiskt mycket tilltalande inredningen.

För Hubert Brandl är utmärkelsen mer än ett erkännande av det arbete företagets formgivare lagt ned:

– Vi är den första husbilstillverkare som fått mottaga detta pris. Detta är fantastiskt och vi är mycket stolta över det, inte minst på grund av att Automotive Brand Contest har hög status eftersom jurymedlemmarna representerar så vitt skilda områden. Samtidigt kommer utmärkelsen givetvis att sporra oss att även framledes sätta vår prägel på marknaden.

När det gäller den invändiga designen skiljer sig Niesmann+Bischoff från merparten av konkurrenterna. Här har nämligen kunden stora möjligheter att, med mer än 500 kombinationer av textilier (till exempel i sittgruppen) och ytmaterial på bland annat skåpluckor, skapa sin egen drömhusbil.

Utvändigt påminner nya Arto med sitt – för husbilar ovanliga – formspråk med markant front och finslipade detaljer, mest om en modern sportbil. Nya Arto markerar därmed födelsen av en helt ny husbilsgeneration, som kommer att tilltala alla med intresse för god design.

Om Niesmann+Bischoff

Niesmann+Bischoff tillhör de ledande tillverkarna av exklusiva husbilar. Huvudkontor och fabrik, med cirka 170 medarbetare, ligger i Polch i Rheinland-Pfalz i sydvästra Tyskland. Årligen tillverkas här cirka 400 lyxhusbilar i modellserierna Arto och Flair, och varje exemplar av dessa lyxhusbilar är individuellt anpassad. Niesmann+Bischoff tillhör sedan 1996 koncernen Erwin Hymer Group.

Annons:

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.