Hobby är svenskarnas favorit-husvagn

Hobby är svenskarnas favorit-husvagn nummer ett – för tredje året i rad.

– Framgångarna sporrar oss att bli ännu bättre. Sigillet ”Auktoriserad svensk Hobby-återförsäljare” får man inte – det erövrar man, säger Mats Svensson, VD för Hobby Caravan i Sverige.imagesCN54N98J

Hobby säljer fler husvagnar än någon annan i Sverige. Så har det varit de tre senaste åren. 27 procent av de nya husvagnar som har sålts i år är en Hobby*, vilket gör dem till klar marknadsetta.

Men istället för att slå sig till ro väljer Svenska Hobby-organisationen att vässa sig ytterligare. – Vi vill även framöver vara det mest sålda fabrikatet. För att nå den målsättningen tror vi på att duka upp ett ännu bättre erbjudande för marknaden.

Mats Svensson berättar att det handlar om att ge kunden trygghet i alla steg. Därför har Hobby Sverige utarbetat ett återförsäljar-program som heter ”Auktoriserad svensk Hobby-återförsäljare”. Projektet omfattar Hobbys 27 återförsäljare i Sverige och har till syfte att utveckla organisationen på alla plan.

–Sigillet ”Auktoriserad svensk Hobby-återförsäljare” är ingenting man får. Det erövrar man genom att uppfylla en kravlista som omfattar allt ifrån personalutbildningar till hur anläggningen ska se ut.

– Ett bra husvagnsägande handlar om flera delar. Själva affären är en sak, där god rådgivning är avgörande. Men kunden ska också känna trygghet vid löpande rådgivning och service. Och om vi ser till att utveckla oss på alla plan, då tror vi oss ha goda förutsättningar att förbli marknadsledande.

Hobby är inte bara etta i Sverige, utan är faktiskt den mest sålda husvagnen både i Europa och världen. Vad är framgångsfaktorn?

– Hobby har ända sedan starten tillverkat husvagnar med bra kvalitet till bra pris. Vi jobbar hela tiden med att förbättra och utveckla våra vagnar för att svara upp mot de förväntningar våra kunder har, förklarar Mats Svensson.

Fakta om Hobby

Hobby är världens största tillverkare av husvagnar och har sin fabrik i Fockbek, Tyskland. Företaget grundades 1967.

Sortimentet omfattar idag 61 husvagnsmodeller fördelat på sex serier samt 24 husbilar i fyra serier. I Tyskland harHobby drygt 23 procent av marknaden och i Sverige 27,11 (juli 2014). Det gör Hobby till marknadsledande i såväl Sverige, som Europa. 2013 omsatte Hobby totalt 194 miljoner euro (149 genom husvagnar, 45 via husbilar).

Annons:

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.