Rekordbra turistsommar i Västerås 2014

Rekordbra turistsommar i Västerås 2014

Den positiva trend som sommarturismen i Västerås uppvisade förra året höll i sig även under 2014. Sett till det totala antalet gästnätter under månaderna juni, juli och augusti är turistsommaren 2014 det bästa året på många år.

Rekordbra turistsommar i Västerås 2014

Rekordbra turistsommar i Västerås 2014

Västerås ökade 20 %

Det totala antalet övernattningar i hotell, stugbyar, vandrarhem och camping ökade med 20 % till 136 000 jämfört med samma period 2013 (juni, juli och augusti) som trots den då regniga sommaren ändå kan räknas som ett bra år. Stockholm-Mälarregionen ökade med 4 %.

Glädjande är att både de utländska gästnätterna och de svenska besökarnas gästnätter ökade starkt. Störst uppgång av de svenska besökarnas gästnätter skedde under juli och de utländska gästnätterna ökade hela perioden.

–  Vi haft en bra sommar säger Linda Jonas, Marknadsstrateg/PR-ansvarig på Västerås & Co. Orsakerna till att gästnätterna har ökat är flera. Stora evenemang är en bidragande faktor. Västerås fick tillbaka Midnattssolsrallyt och SM i Triathlon genomfördes för andra året, nu i större skala. En annan bidragande orsak är att Mälardalens högskola anordnade en internationell kongress i juli, COMPSAC 2014, med flera hundra övernattande deltagare. Även campingen och den populära husbilsparkeringen i Lögarängshamnen med Västerås Cable Park och Lögastrand alldeles i närheten, har bidragit till de goda siffrorna.

–  Våra turistmål har också känt av den här uppgången i år och vi ser att genom fler evenemang och nya aktiviteter som skapas i staden så ökar stadens attraktivitet vilket känns positivt inför framtiden säger Tapio Hovebro, Marknadschef på Västerås & Co.

Annons:

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.