Dessa fyra campingarna blev de bästa i Danmark

Bästa campingar i Danmark

BestCamping av ADAC och ANWB.

Tyska ADAC och Holländska ANWB utser varje år de bästa campingarna. Dessa fyra blev de bästa i Danmark!
De som fick utmärkelsen BestCamping av ADAC och ANWB är CampOne Bøjden Strand, Feddet Camping, Hvidbjerg Strand Feriepark och Jambo Feriepark.camping Denmark

Best Camping är ADAC och ANWBs hedersbeteckning för de bästa europeiska campingplatserna och priset hette tidigare Superplatz. Faktum är att Danmark i likhet med tidigare år är det nordiska land som fått flest pristagare, det är bara Sverige som vid sidan av Danmark i år lyckats knipa en poäng med en campingplats på prispallen.

Beteckningen BestCamping motsvarar restaurangernas Michelinstjärnor. Det har därför stor betydelse när en campingplats blir utnämnd till BestCamping av ADAC och ANWB.

Utnämningen av de fyra danska campingplatserna till BestCamping visar att Danmark ligger i Europatoppen. Vi är oftast bland de europeiska länder som får det högsta antalet BestCamping i förhållande till landets totala antal campingplatser, säger Campingrådets direktör Poul Fejer Christiansen.

Annons:

CampOne Bøjden Strand ligger efter väg 8, på Fyns sydvästra hörn. GPS: N55°06’19”, E10°06’29
Den 5-stjärniga campingplatsen ligger vackert belägen nära stranden vid den pittoreska hamnstaden Faaborg på Fyn. Anläggningen erbjuder familjen massor av aktiviteter såsom äventyrsbad både inom- och utomhus, minigolf, lekplats, bra restaurang och självklart en stor sandstrand. CampOne har även sin egen bagare som varje dagar bakar färskt och väldoftande bröd och det finns även en butik som säljer mat och allt för grillen. Det finns mycket att underhålla sig med på campingen men upptäck även den vackra ön Fyn och den underbara skärgården. Hyr till exempel en kajak eller kanot och utforska den vackra naturen på vatten.

Feddet camping ligger efter E47, mitt emellan Rödby och Köpenhamn. GPS: N55°10’27”, E12°06’05”
Bo nära BonBon Land i fräscha stugor på den finaste campingplatsen på Själland. Här finns både närhet till fin sandstrand och inomhus swimmingpool.Camping ligger nära eller i anslutning till sommarland, äventyrsbad, badland, nöjesparker, åkattraktioner, museer, djurparker.

Hvidbjerg Strand Feriepark ligger sydligt på västkusten, väster om Esbjerg. GPS: N55°32’46”, E8°08’03”
Ett mål här i livet kan vara att nå stjärnorna. Ett annat kan vara att hålla sig kvar på toppen när man är där. Så kan man beskriva Hvidbjerg Strand Feriepark som nu under många år har legat i topp bland de europeiska campingplatserna och bara fortsätter att kamma hem fina utmärkelser.Hvidbjerg Strand Feriepark husbil semester denmark

Jambo Feriepark ligger nordligt på västkusten efter väg 55. GPS: N57°16’43”, E9°39’41”
Norr om Blokhus på den danska västkusten och cirka fyra kilometer från Saltum centrum, ligger Jambo Feriepark, en camping med närhet till långa stränder och skogsområden. Här finns det många möjligheter till lek och upplevelser både i campingparken och i närområdet, bland annat hittar man Fårup Sommerland cirka två kilometer bort. Campingen – som är en av Europas största, har bland annat pool, minigolf, lekplats och servicebyggnader med allt man behöver. Dom har platser för både mindre tält och stora husvagnar men erbjuder även möjligheten att hyra stugor och husvagnar på plats. Jambo betyder ”Hej och välkommen på Swahili”, och 2012 – 2015 utnämndes Jambo Feriepark till en av dom fem bästa campingplatserna i Europa av den tyska organisationen DCC.

Annons:

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.